HTML

Most már eluntam

Eluntam, hogy az emberek zöme birka módjára tűri, hogy a legminimálisabb hatalommal rendelkező senkik szórakozzanak velünk. Most kiírom magamból a dühömet.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az ombudsman, ha mellélő

2008.06.17. 13:23 Dr Kangörény

A kisebbségi ombudsman rasszista, vagy csak szimplán hülye?
Vagy ez, vagy az. Nem tudok más következtetésre jutni. Ugyanis amikor végre a sarkára állt néhány önkormányzat és úgy döntött a segélyek folyósítását közmunka végzéséhez köti, akkor a kisebbségi ombudsman gyors vizsgálatba kezdett, és megállapította, hogy az önkormányzatok ilyen rendelkezései törvényellenesek.
Nos, én ezt nem is vitatom. (Ez legfeljebb annyit jelent, hogy szar az ezt szabályozó törvényünk.) A vasárnapi tv műsorban megszólatatott segélyen éldegélő, aki szerint minek dolgozni, alig keresne többet, mint a segély, minden elvakult jogvédőt fel kéne ébresszen a jótékony álomból.
Ami az eset pikantériáját adja, az a hirtelen vizsgálódó kisebbségi ombudsman. Ugyanis jelen esetben egyetlen önkormányzat sem nevezett meg semmilyen kisebbségi célcsoportot, amelyiket az inkriminált rendelkezés “sújtana”. Akkor meg miért ő vizsgálódik, miért nem az állampolgári jogok biztosa? Hiszen az ilyen rendelkezés mindenkire kiterjed, nem? Vagy az a jogalap, hogy egyes kisebbségek az átlagosnál nagyobb arányban élnek segélyen? (Hoppá, csak nem tartja nyilván valaki a segélyen élők etnikai hovatartozását? Pl. az ombudsman? Hát szabad ilyesmit csinálni?) Ennyi erővel bármilyen témában vizsgálódhatna a kisebbségi ombudsman, hiszen minden döntés, szabály, rendelet érinti a kisebbségeket.

Szólj hozzá!

Címkék: munka ombudsman segély kisebbség

A bejegyzés trackback címe:

https://eluntam.blog.hu/api/trackback/id/tr17525351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása